https://img.444.hu/fidesz-clegg-guardian.jpg

Vicces angol-magyar politikai kapcsolat, ami csak akkor fog érdekelni, ha nagyon elszántan érdeklődsz az ilyenek iránt

Média
2015 március 25., 10:00
comments 12

A Guardian szerdán összeállítást közölt arról, hogy mikor említették először a lapban a mai brit belpolitika meghatározó szereplőit. A cikkből kiderül, hogy David Cameron miniszterelnök már 25 éve is olyan volt, mint ma, valamint az is, hogy Nick Clegg miniszterelnök-helyettes, aki egyben a Liberális Demokrata párt vezetője is, nem mint egy cikk témája, hanem szerzőként került be először az angol lapba.

A politikai karrierje előtt újságíróként dolgozó Clegg első Guardian-cikke egy budapesti tudósítás volt 1992-ből, amelyben egy fiatal, liberális, hatalomra készülő pártot mutatott be. Clegg hűen az angolszász tradíciókhoz képtelen volt helyesen leírni a legegyszerűbb magyar nevet, így a forrására többször is "Jozef Szajer"-ként hivatkozik.

Nem sokkal a cikk megjelenése után Clegg és a Fidesz is pályát módosítottak.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.