Friss Hús 3.0 - Magyar versenyfilmek 5-6.

Friss Hús
2015 március 26., 10:26

Tegnap este ismét belecsaptunk a Húsos lecsóba a Toldi mozi falai között, de még mindig akad olyan magyar rövidfilmcsomag amit nem boncolgattunk itt részletesebben. Kárpótlásul jöjjön akkor az ötös, és bónuszként a hatos számú szekció is.

photo_camera Levél Istenhez (rendezte: Topolánszky Tamás)

** Magyar versenyfilmek 5., március 27. péntek 21.00, március 29. 19.00

Terek 23' (Places) / rendezte: Erkel Bálint
Budapest Kelet-Európa dobbanó szíve, ahol térdig gázolhatsz sztorikban szerelemről és árulókról, vágyról és tolvajokról. Miért követnél egy történetet, ha számtalanból választhatsz?

Reggeli látogató 13' (Morning Visitor) / Csicskár Dávid
Apa és lánya hosszú idő után újra találkoznak, és kénytelenek rájönni, hogy egy évtizedekkel ezelőtti halálközeli élményen kívül már semmi nem köti őket egymáshoz.

Levél Istenhez 30' (Letter to God) / rendezte: Topolánszky Tamás
Aladár életének legszárazabb nyara végveszélybe sodorja családja életét. A gyilkos aszály és a legnagyobb nélkülözés helyzeteiben is állhatatos, gyermeki imádságokkal fordul Isten felé. Végső elkeseredésében egy nap olyan esőt kér az Úrtól, „amilyet még nem látott a világ”.

Mező utca 1. 16' (Meadow Street 1) / rendezte: Király Krisztián
A kisfilm alapötlete egy gyerekkori emlék nyomán született. 1993. október 31-én 42 év után megszűnt a Szabad Európa Rádió magyar adása. Ezen a napon egy vidéki kisvárosban különös eseményre lettem figyelmes. Kisfiú voltam akkor, és éppen a nagyszüleimnél időztem.

Expedíció 11' (The Expedition) / rendezte: Szirmai Márton
Hosszú évek tervezgetése után a Parlamentben ma kisorsolták, ki lehet az a bátor politikus, akit a választók közé eresztenek. Vajon meddig bírja majd közöttük?

photo_camera Idegenek (rendezte: Kapitány Iván)

**Magyar versenyfilmek 6., március 28. szombat 19.00, március 29. vasárnap 15.00

Idegenek 19' (Strangers) / rendezte: Kapitány Iván
Egy nő és egy férfi különös találkozása egy különös helyen és időpontban. Párhuzamosan futó életek, amelyek egy pillanatra véletlenül keresztezik egymást. Idegenek. De valóban véletlen a találkozás?

Ól 10' (Sty) / rendezte: Hermán Árpád
A lecsúszott Endre böllérként próbál pénzt keresni. Az a reggel, amelyen egy idős paraszt bácsi kéri fel jószágának leölésére, alaposan felforgatja életét.

Jaffa 25' / rendezte: Szabó Szonja
Rockbanda, havazás, egy vidéki villa és a szerelem. A Pesti Magyar Színiakadémia végzős színészhallgatóinak vizsgafilmje.

Boglárka 13’ / rendezte: Badits Ákos
Istók kripli, ez azonban nem akadályozza abban, hogy útra keljen azért, hogy megmentse Boglárkát a sárkány karmaiból. Pechére azonban a nagyszájú Hilda képében útitársa is akad.

Rimbaud 21' / rendezte: Lichter Péter
A Rimbaud több mint harminc tekercs Super 8-as családi felvétel és három költő által írt narráció segítségével rekonstruálja a költő három kontinensen átívelő utazását.

Holnap érkeznek a nemzetközi filmek is! A cikk borítófotója Csicskár Dávid Reggeli látogató című filmjéből való.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.