Az alkotmánybírósághoz fordul a vasárnapi zárva tartás miatt a Liga és a VOSZ

gazdaság
2015 március 27., 11:16

A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége és a Liga szerint a vasárnapi zárva tartásról szóló törvénynél nem volt előzetes hatásvizsgálat, és nem volt elegendő idő a felkészülésre; ezek pedig a jogalkotási törvénybe ütköznek. A beadvány összeállítása Gaskó István szerint folyamatban van, az ombudsmannak is jóvá kell hagynia az érvelést; erről nemsokára egyeztetnek. Azért is az Ab-hez fordulnának, mert szerintük a törvény különbséget tesz a vállalkozások között méret és tulajdonosi kör alapján. (MTI)

Kiemelt videóink

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.