Vagy remek hír, vagy minden idők legbénább április elsejei tréfája az ingyenes budapesti Manu Chao-koncert

ZENE
2015 március 27., 16:28
comments 45

A VIII. kerület közepére ékelődött Gólya kezdte el Facebookon hirdetni pénteken, hogy jövő szerdán fellép náluk a spanyol/francia énekes. Ez így önmagában simán az év popzenei hírei közé is bekerülhetne, rövid időn belül hétszázan jelezték is már, hogy ott lesznek a koncerten. Csak közben a dátum miatt nagyon erős a kétely, hogy csak egy béna április elsejei tréfát szopnak be éppen.

Ha nem Manu Chaóról lenn szó, mi is biztosak lennénk ebben, azonban pont Manu esetében belefér egy kis kétely a kételybe: ő tényleg ismert arról, hogy közösségi helyek, foglalt házak és egyéb hasonló terek jelentkezhetnek a menedzsmentjénél, és évente párszor valóban sor kerül aztán a rengeteg fesztiválfellépés mellett hasonló ingyenes gerillakoncertekre. Mivel a Gólya meglehetősen kicsi, és pár száz embernél több nem férne be, a hely vezetői már azt állítják, tárgyalnak a szomszédos üres telkek tulajdonosaival, hogy egy estére az építési területek koncerthelyszínné válhassanak.

Egyelőre nem tudunk többet, a gólyások szerint lesz koncert, próbáljuk elérni az énekes stábját is, de egyelőre csak egy párizsi faxszámig jutottunk. Az esemény falán is hasonló a hangulat, emberek lelkendeznek, és közben aggódnak, hogy épp átverik őket. Szóval nagyon beleélni magunkat a Corvin-negyed árnyékéban tartandó Manu Chao-koncertbe egyelőre nem érdemes, de figyelni a híreket azért lehet. Amint több kiderül, beszámolunk róla.

(Címlapkép: Emanuela Ascoli/Wikipedia)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.