Andreas Lubitzot korábban öngyilkos hajlamai miatt kezelték

katasztrófa
2015 március 30., 15:00

A Germanwings másodpilótája, aki 150 emberrel a fedélzeten hajtott neki a hegynek, néhány éve pszichoterápiás kezelést kapott, ahol dokumentálták, hogy öngyilkos hajlamai voltak – közölték a düsseldorfi hatóságok. Ez még azelőtt volt, hogy megkapta volna a pilótaengedélyét. Ezután még több szakember is látta, akik nem jegyeztek fel öngyilkos vagy agresszív hajlamokat nála.

photo_camera Fotó: Foto Team Mueller / AFP

A múlt héten az is kiderült róla, hogy el volt tiltva a repüléstől, mégsem szólt munkáltatójának, és hogy a volt barátnője szerint a férfi többször beszélt arról, hogy „egy napon valami olyat fog tenni, ami után mindenki emlékezni fog a nevére.” (Guardian)

Kiemelt videóink

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.