Andreas Lubitzot korábban öngyilkos hajlamai miatt kezelték

katasztrófa
2015 március 30., 15:00
comments 106

A Germanwings másodpilótája, aki 150 emberrel a fedélzeten hajtott neki a hegynek, néhány éve pszichoterápiás kezelést kapott, ahol dokumentálták, hogy öngyilkos hajlamai voltak – közölték a düsseldorfi hatóságok. Ez még azelőtt volt, hogy megkapta volna a pilótaengedélyét. Ezután még több szakember is látta, akik nem jegyeztek fel öngyilkos vagy agresszív hajlamokat nála.

photo_camera Fotó: Foto Team Mueller / AFP

A múlt héten az is kiderült róla, hogy el volt tiltva a repüléstől, mégsem szólt munkáltatójának, és hogy a volt barátnője szerint a férfi többször beszélt arról, hogy „egy napon valami olyat fog tenni, ami után mindenki emlékezni fog a nevére.” (Guardian)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt