A mórahalmi polgármester nem érti mi a gond azzal, hogy óvodások dicsőítették a helyi kormányablakot

2015 március 31., kedd 13:41

„Egyszerűen nem értem. Huszonegy éve vagyok polgármester. Minden jelentős beruházáson szerepelnek a gyerekek. Úgy ünnepel a közösség, ahogy neki jólesik. Ehhez politikai alapon senkinek semmi köze. Mi így ünnepelünk, politikai megrendelés nélkül.”

Ezt mondta Nógrádi Zoltán mórahalmi polgármester, mikor arról kérdezte a Délmagyar, hogy szerinte nem gond-e, hogy óvodások léptek fel pár napja egy kormányablak átadásán.

„Fogom a fejemet. Nem tudom, mire volt jó ez a politikai hisztériakeltés”

- mondta a polgármester, aki a szülők kérésére a gyerekek védelmében már levetette az ünnepségen készült videót az önkormányzat csatornájáról. A polgármesternek a helyi óvodavezető is sírva panaszkodott, mert kemény hangnemben szidalmazták a szülők.

Az óvodások fellépésétől már a helyi kormányhivatal is igyekszik elhatárolódni: azt mondják, a műsor tartalmáról nem kértek és nem is kaptak előzetesen részletes tájékoztatást, de bizalommal fordulnak a helyi önkormányzatok kezdeményezései felé.

A mórahalmi kormányablak átadása alkalmával azonban valóban meglepte a jelenlévőket az a szokatlan hangvételű összeállítás, amivel a helyi óvodások a Kormányablak átadásán felléptek. Hasonló műsorra a megye más településein még nem volt példa.

- idézte a Délmagyar.