Bernie Ecclestone női Forma-1-et akar

sport
2015 március 31., 10:48
comments 88

A "száguldó cirkusz" "nagy hatalmú ura" "a szebbik nem képviselőivel" dobná fel az unalmas versenyhétvégéket: Bernie Ecclestone a malajziai GP után közölte, hogy jó lenne egy külön nőknek kiírt verseny, ami párhuzamosan futna az F-1-gyel, mondjuk a férfi futamok előtt, esetleg szombaton.

photo_camera Lella Lombardi, az F-1 történetében az egyetlen nő, akinek sikerült futamon pontot szereznie.

A Forma-1-ben résztvevő egyetlen nőnek nem nagyon tetszik az ötlet. A Williams csapatnál tevékenykedő skót Susie Wolff közölte, hogy Ecclestone ötlete "nem a legelőremutatóbb" - nyilván arra célzott, hogy miért ne indulhatnának nők a férfiakkal együtt.

Versenyen egyébként még Wolff sem indult, de tavaly Silverstone-ban mehetett néhány edzőkört a pályán, és ezzel ő lett az első nő, akit 1992 óta egyáltalán a versenyhétvége közelébe engedtek (férje, Toto Wolff egyébként részvényes a Williams csapatban).

A Forma-1 történetében összesen öt női versenyző akadt, közülük kettőnek sikerült kvalifikálnia magát és elindulnia a versenyen.

Az olasz Maria Teresa de Filippis 1958-ban és 1959-ben állt rajthoz a Maserati és a Behra-Porsche színeiben, 3 versenyen indult, nem szerzett pontot. A szintén olasz Lella Lombardi 1974-76-ban versenyzett, 12 futamon indult, összesen fél pontot szerzett.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.