Bernie Ecclestone női Forma-1-et akar

2015 március 31., kedd 10:48
89

A "száguldó cirkusz" "nagy hatalmú ura" "a szebbik nem képviselőivel" dobná fel az unalmas versenyhétvégéket: Bernie Ecclestone a malajziai GP után közölte, hogy jó lenne egy külön nőknek kiírt verseny, ami párhuzamosan futna az F-1-gyel, mondjuk a férfi futamok előtt, esetleg szombaton.

Lella Lombardi, az F-1 történetében az egyetlen nő, akinek sikerült futamon pontot szereznie.

A Forma-1-ben résztvevő egyetlen nőnek nem nagyon tetszik az ötlet. A Williams csapatnál tevékenykedő skót Susie Wolff közölte, hogy Ecclestone ötlete "nem a legelőremutatóbb" - nyilván arra célzott, hogy miért ne indulhatnának nők a férfiakkal együtt.

Versenyen egyébként még Wolff sem indult, de tavaly Silverstone-ban mehetett néhány edzőkört a pályán, és ezzel ő lett az első nő, akit 1992 óta egyáltalán a versenyhétvége közelébe engedtek (férje, Toto Wolff egyébként részvényes a Williams csapatban).

A Forma-1 történetében összesen öt női versenyző akadt, közülük kettőnek sikerült kvalifikálnia magát és elindulnia a versenyen.

Az olasz Maria Teresa de Filippis 1958-ban és 1959-ben állt rajthoz a Maserati és a Behra-Porsche színeiben, 3 versenyen indult, nem szerzett pontot. A szintén olasz Lella Lombardi 1974-76-ban versenyzett, 12 futamon indult, összesen fél pontot szerzett.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt