Hiperirodával válaszolt a Facebook a Google szuperirodájára

Nem sokkal azután, hogy a Google bemutatta a kaliforniai Mountain View-ban építendő új központjának terveit, a Facebook is új központi irodát választott magának. Ők a szintén kaliforniai Menlo Parkba mentek, ahol egy MPK20 nevű, 40 ezer négyzetméteres irodaház lesz az övéké. Az épületet Frank Gehry építész tervezte. Az épület központi eleme egy hatalmas egylégterű iroda, ami Mark Zuckerberg szerint a világ legnagyobb egylégterű irodája, az épület tetején pedig egy 3,6 hektáros park van.

Mark Zuckerberg az új épületet egyszerű és a hivalkodást kerülő helyként jellemezte, és azt mondta, direkt ilyen, mert azt szerették volna, ha az iroda maga is a befejezetlen munka látszatát kelti, ezzel emlékeztetve a dolgozókat, milyen sokat kell még tenniük a Facebook legfőbb céljának eléréséig, azaz emberek összekapcsolásáig.

Sajnos az Instagram embedfunkciója megőrült, de itt lehet megnézni a képeket.