Szenátor lett Nigériában az Orange is the new black főgonosza

külföld
2015 március 31., 17:53

Prince Buruji Kashamu, akiről a furcsa nigériai nevek miatt sajnos nem tudom kideríteni, hogy herceg-e vagy csak Prince az egyik neve, megnyerte a választást Nigéria Ogun szövetségi államában és szenátor lett Goodluck Jonathan jelenlegi, de a mostani választáson vesztes elnök pártjában. Kashamuról azonban nem ez a legérdekesebb információ, hanem az, hogy az Egyesült Államok 17 éven át kérte kiadatását, mert

a vádak szerint ő vezette az Orange is the new black című sorozatban is szereplő bűnszervezetet.

Piper Kerman azért került börtönbe, mert pénzt mosott egy nyugat-afrikai bázisú heroincsempész bűnszövetkezetnek. A börtönben írta meg emlékeit az Orange is the new black című könyvben, ebből készült a mostanában futó, nagy sikerű tévésorozat. Az amerikai hatóságok dokumentumai szerint Prince Buruji Kashamu az a nyugat-afrikai bűnöző, aki az egész bűnszövetkezetet irányította.

Az Egyesült Államok 17 éven át harcolt a férfi kiadatásáért, de nem jártak sikerrel, még annak ellenére sem, hogy Kashamu évekig volt brit őrizetben, mert az Egyesült Királyság bírósága végül mégsem a kiadatás, hanem a szabadon engedés mellett döntött. Most, hogy Kashamu bekerült a nigériai törvényhozásba, még nehezebb lesz elérni a kiadatást. (TheAtlantic)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.