Váratlanul kivonták Mariupol közeléből az ukrán Donbasz önkéntes zászlóaljt

külföld
2015 március 31., 10:34
comments 30

Váratlanul visszavonulási parancsot kapott a stratégiai fontosságú kikötőváros, Mariupol közelében, közvetlenül a frontvonalban szolgáló Donbasz önkéntes zászlóalj, erősítette meg az alakulat egykori parancsnoka, az időközben parlamenti képviselővé választott Szemen Szemencsenko.

Szemencsenko szerint az alakulat ugyan harcolna, de ahogy eddig is, most is végrehajtják a parancsot, még ha nem is értik azt.

Mariupolnál ugyanis a papíron létező tűzszünet ellenére komoly harcok folynak. A Donbasz zászlóalj Sirokinénél harcolt, ez pedig fontos pontja Mariupol védelmének, mert itt keresztezi egymást a Mariupolt a már a szakadárok kezén lévő Novoazovszkkal összekötő út a Donyeckbe vezető sztrádával. Vagyis, ha a szakadárok Sirokinét is elfoglalnák, közvetlen utánpótlási útvonaluk nyílna legnagyobb városuk felé.

A hivatalosan antiterroristának nevezett hadművelet kijevi parancsnoksága viszont azt mondja, hogy az elmúlt 24 órában javult a helyzet, este hattól éjfélig például csak 11-szer sértették meg a szakadárok a tűzszünetet. Például az éjjel 120 milliméteres aknavetőkkel lőtték Sirokinét. (Via MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.