Váratlanul kivonták Mariupol közeléből az ukrán Donbasz önkéntes zászlóaljt

Váratlanul visszavonulási parancsot kapott a stratégiai fontosságú kikötőváros, Mariupol közelében, közvetlenül a frontvonalban szolgáló Donbasz önkéntes zászlóalj, erősítette meg az alakulat egykori parancsnoka, az időközben parlamenti képviselővé választott Szemen Szemencsenko.

Szemencsenko szerint az alakulat ugyan harcolna, de ahogy eddig is, most is végrehajtják a parancsot, még ha nem is értik azt.

Mariupolnál ugyanis a papíron létező tűzszünet ellenére komoly harcok folynak. A Donbasz zászlóalj Sirokinénél harcolt, ez pedig fontos pontja Mariupol védelmének, mert itt keresztezi egymást a Mariupolt a már a szakadárok kezén lévő Novoazovszkkal összekötő út a Donyeckbe vezető sztrádával. Vagyis, ha a szakadárok Sirokinét is elfoglalnák, közvetlen utánpótlási útvonaluk nyílna legnagyobb városuk felé.

A hivatalosan antiterroristának nevezett hadművelet kijevi parancsnoksága viszont azt mondja, hogy az elmúlt 24 órában javult a helyzet, este hattól éjfélig például csak 11-szer sértették meg a szakadárok a tűzszünetet. Például az éjjel 120 milliméteres aknavetőkkel lőtték Sirokinét. (Via MTI)

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.