Videó került elő a Germanwings-gép utolsó pillanataról

külföld
2015 március 31., 19:30
comments 283

A Bild online kiadásában azt írta, hogy az Alpokban, a Germanwings Barcelonából Düsseldorfba tartó gépe becsapódásának helyszínen előkerült egy adathordozó, amelyen találtak egy videófelvételt a gép lezuhanása előtti utolsó pillanatokról. A Mashable pontosabban fogalmaz, ők tudni vélik, hogy egy mobiltelefonnal rögzítették a videót. Persze ez a legvalószínűbb, sokkal több embernek van mobilja, mint ahánynak kamerája.

A néhány másodperces, homályos - a Bild szerint hiteles - felvétel az utaskabin hátsó részében készült. Személyeket nem lehet azonosítani rajta, és azt sem tudni, hogy ülő vagy álló helyzetben készült-e, de legkevesebb háromszor hallani fémes hangzású ütés zaját, ami alátámasztja a katasztrófa körülményeit vizsgáló hatóságok eddigi megállapítását, miszerint a kapitány megpróbálta betörni a pilótafülke ajtaját valamilyen szerszámmal (az MTI szerint baltával, de ez nem valószínű), hogy megakadályozza a katasztrófát.

A felvételen hallatszik, hogy több nyelven azt sikoltják: istenem, ami arra utal, hogy az utasok tudták, milyen helyzetbe kerültek.

Röviddel a felvétel vége előtt pedig azt lehet kivenni, hogy a repülőgép súrol egy hegyet, majd az utaskabin oldalra fordul, a kiáltozás felerősödik és a videó véget ér - írta a Bild. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt