Elsüllyedt egy orosz halfeldolgozó hajó a Kamcsatka félszigetnél

baleset
2015 április 02., 04:49
comments 18

Elsüllyedt egy orosz hűtő- és halfeldolgozó halászhajó az Ohotszki-tengeren csütörtökre virradóra, a katasztrófában legalább 54-en életüket vesztették, a legénység 15 tagját még keresik.

A Dalnyij Vosztok nevű hajón 132-en tartózkodtak, 78 orosz és 54 külföldi, köztük ukrán, litván, mianmari és vanuatui állampolgárok.

A halászhajó Magadántól mintegy 250 kilométerre délre szenvedett hajótörést, 63 embert sikerült kimenteni - tájékoztatta a TASZSZ orosz hírügynökséget a Roszmorrecsflot orosz tengeri és folyami hajózási társaság mentőközpontja.

A RIA Novosztyi hírügynökség értesülése szerint az 5700 tonna vízkiszorítású, 104 méter hosszú és 16 méter széles hajó nem adott le vészjelzést. A katasztrófa körzetébe 26 különböző típusú hajó érkezett, hogy segédkezzen a mentésben és a legénység eltűnt tagjainak felkutatásában. (MTI, Reuters)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.