A Putyinhoz nagyon közeli orosz bulvárportál szerint kémet fogtak

külföld
2015 április 03., 19:18
comments 78

Külföldi kémként írta körül a Vlagyimir Putyinhoz nagyon nagyon nagyon nagyon közeli, a rossznyelvek szerint felerészt a Kremlből, felerészt a KGB-utód FSZB székházából szerkesztett orosz LifeNews bulvárportál Laura Sumnert, a 25 éves brit doktoranduszt, akinek a Nyizsnij Novgorod-i bíróság határozata szerint tíz napon belül el kell hagynia az országot.

Sumner anyaegyeteme, a brit Nottinghami Egyetem szerint valójában Sumnert "a vízumszabályok kisebb megsértése" miatt utasították ki - tanulmányi helyett üzleti vízummal tartózkodott az országban.

Sumner doktori kutatása részekétn az 1917-es bolsevik forradalomról gyűjtött anyagot a Nyizsnij Novgorod-i levéltárban, ennyi pedig elég is volt ahhoz, hogy a LifeNews kémnek nyilvánítsa, és azzal vádolja, hogy "illegálisan adatokat gyűjtött helyi archívumokban". A lap szerint Sumner nottinghamei professzora, Sarah Badcock utasítására azon dolgozott, hogy a több posztszovjet államban lezajlott "színes forradalmak kirobbantásához vezető körülményeket teremtsen".

Nyizsnij Novgorodban amúgy nagyon éberen figyelnek az imperialisták beszivárgó ügynökeire, március 20-án két, helyi civil szervezeteknek dolgozó amerikait is letartóztattak kémkedés vádjával.

Ez, és a LifeNews híradása tökéletesen illik a putyini propagandába: az orosz elnök nemzetvédelmi tanácsadótestülete a múlt héten adott ki közleményt arról, hogy az Egyesült Államok forradalom kirobbantására készülhet Oroszországban. (Via The Moscow Times)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.