Tévedésből több mint 100 kiló kokaint küldtek banánok között egy prágai Lidlnek

külföld
2015 április 03., 11:04
comments 126

A csehországi kábítószerpiacon a küldemény értéke meghaladja az 100 millió koronát – írja a radio.cz.

„Ez a legnagyobb mennyiségű kokain, amelyet valaha is lefoglalt a cseh rendőrség”

– mondta pénteken Barbora Kudlácková rendőrségi szóvivő újságíróknak.

A kokaint tartalmazó banánküldemény a Prága déli részén, Zbraslavban működő Lidl szupermarketnek volt címezve, és a kábítószert véletlenül fedezték fel az üzlet alkalmazottai.

„Az ügyet a rendőrség vizsgálja. Részleteket nem tudunk mondani”

– közölte Jitka Vrbová, a Lidl csehországi szóvivője.

Hivatalosan meg nem erősített sajtóértesülés szerint a banánküldeményt Kolumbiában adták postára – írja az MTI. (Esélyes, hogy logisztikai hiba áll emögött, és a szállítmányt nem tudták időben átrakodni a kikötőben.)

photo_camera Kokainmentes banánok Párizsban, 2014. december 23-án (Fotó: Lionel Bonaventure / AFP)

Csehországban 1999-ben volt egy hasonló eset, amikor a rendőrség egy vidéki üzletnek címzett szárítottgyümölcs-küldeményben 117 kg kokaint talált. De az akkori kábítószerfogás a mostanitól eltérően egy fél évig tartó rendőrségi akció eredménye volt. A cseh rendőrség szerint a most lefoglalt kokain mennyisége nagyobb.

A múltban hasonló módon néhány 100 kilós heroinküldeményeket leplezett le a cseh rendőrség.

Tavaly januárban ugyanez történt Németországban, ahol 140 kg kokaint találtak berlini és brandenburgi szupermarketek banánosdobozaiban. 2010-ben pedig Spanyolországban történt hasonló.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.