Miskolc polgármestere szerint a városában nincs szükség arra, hogy meleg ételt osszanak az éhező gyerekeknek

POLITIKA
2015 április 4., 11:05
comments 441

"Noha nagyra értékelem tevékenységüket, nem tartom szerencsésnek, hogy tervezett élelmiszer osztásuk helyszínéül esetleg városunkat válasszák"

- írta Kriza Ákos, Mikolc polgármestere a Gyermekétkeztetési Alapítvány megkeresésére. Az alapítvány országos akciót indítana, amiben több településen egy alkalommal meleg ebédet osztanának az éhező gyerekeknek, hogy hétvégén és a szünidőben is jusson meleg ebéd nekik. 

Így keresték meg Miskolc polgármesterét is. Kriza azonban a Népszava birtokába került levél szerint elhajtotta az alapítványt.

A polgármester azt írta, hogy "természetesen nem áldozatos tevékenységük, hanem az azzal járó sajtóérdeklődésnek és közfigyelemnek a Miskolcra irányulása vet fel bennem kétségeket".

Kriza szerint Miskolcon "az elmúlt önkormányzati ciklusban komoly erőfeszítéseket tettek annak érdekében, hogy a gyermekek étkeztetésére, - különös tekintettel a leginkább rászorultakéra - minél hatékonyabb, átfogó megoldást találjanak". Az óvódákban ingyenes az étkezés, az iskolákban a rászorulóknak szintén ingyenes, vagy kedvezményeket adnak. És a családsegítő szolgálat munkatársaival együttműködve is mindent megpróbálnak megtenni mindent azért, hogy "ne egyszeri, akciós jelleggel, hanem rendszeres és tudatos odafigyeléssel tegyünk a szegénység, a gyermekéhezés ellen!"

Kriza azzal fejezni be a levelét, hogy

"Ezen túlmenően Miskolc a fejlődésével és gazdasági sikereivel szeretne a közfigyelem középpontjába kerülni.

Mindezek alapján kérem, hogy jótékonysági akciójuk helyszínéül más, elmaradottabb, saját helyzetén javítani és a figyelem középpontjába másként bekerülni nem képes településre essen a választásuk!"

Kriza elutasításáról a Gyermekétkeztetési Alapítvány elnöke, Király Gábor a Népszavának azt nyilatkozta:

"A magam egyszerű agyával képtelen vagyok felfogni, hogy pusztán a hamis látszat megőrzése érdekében becsületes politikus ilyet tegyen".

Miskolcon 2013-ban, szintén Kriza alatt még nem volt ekkora jólét. Akkor a Magyarországi Evangélikus Egyház osztott 800 adag ételt a rászorulóknak, Kriza maga is beállt a merőkanállal az ételosztók közé.

 

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt