Sheriffeket küld a miskolci utcákra a Fidesz

2015 április 4., szombat 10:27

Bár a Gyermekétkeztetési Alapítvány Kriza Ákos miskolci polgármester sajtóérdeklődéssel szembeni kétségei miatt ételt nem, de a helyi Fidesz-KDNP javaslatára kinevezett sheriffek igazságot azért oszthatnak majd áprilistól a városban.

Még ebben a hónapban beterjesztik a közgyűlés elé azt a javaslatot, ami szerint Miskolc minden választókörzetében egy-egy közösségi rendőr, azaz sheriff vigyázná a helyiek álmát. A városvezetés szerint szükség van egy közösségi rendészre, egy olyan emberre, aki a nap 24 órájában elérhető a választópolgárok számára, mert azt tapasztalják, hogy az emberek félnek közvetlenül a rendőröket hívni, nem szeretnek tanúskodni.

Azt még nem lehet tudni, hogy pontosan kiből lehet majd Miskolcon sheriff, annyit biztos, hogy nem a rendőrség kötelékéből kerülnek majd ki. Hollósy András. a Fidesz-KDNP miskolci képviselőcsoportjának elnöke az M1 híradójának hangsúlyozta, hogy a sheriffnek büntetlen előéletűnek kell lennie és "sokkal magasabb szervezettségi fokon kell, hogy rendelkezzen, mint egy átlag rendész". (Híradó.hu)