Amire még szükségünk volt ezen a tavaszi napon: film készül egy lóról

a hetedik művészet
2015 április 08., 15:20
comments 42

Az Andy Vajna vezette filmalap százmilliót adott Herendi Gábornak a Kincsem filmre a Népszabadság szerint. Vigyázat, ne hagyják magukat becsapni, megkárosítani, félrevezetni: ez nem a másik Kincsem film, amit két éve terveztek sokmilliárd forintból!

kincsem

EGÉSZ ESTÉS LÓFILM KÉSZÜL, JÓEMBER!

A sajtóanyagban szerepel a már az Overdose fedezőménné válása óta remekül hangzó "világhírű magyar csodakanca" kifejezés is. Miről is fog szólni ez az egész?

"A modern kalandfilm középpontjában Blaskovich Ernő magyar nemes és Otto von Oettingen osztrák főúr ádáz küzdelme lesz, amelynek részeként kibontakozik előttünk Kincsem páratlan és mesébe illő pályafutása. Az öntörvényű Blaskovich és Klára, von Oettingen modern és felvilágosult lányának viharos szerelmét is bemutató történet helyszíne az 1848-49 szabadságharcot követő Habsburg megtorlás éveinek Magyarországa és Európa legendás lóversenypályái."

A filmalap 97,849,668 forintunkkal száll be ebbe a dilibe. A filmet a Valami Amerika 1-2-őt és a Magyar Vándort tető alá hozó Herendi Gábor fogja rendezni. A forgatókönyvet a Liza, a rókatündért is jegyző Hegedűs Bálint kezdte el írni 2008-ban, a végleges változatért Ruttkay Zsófia (Taxidermia, reméljük nem zabálják fel a lovat a végén) felel.

Hajrá Magyarország, hajrá Kincsem!

  • világhírű magyar csodakanca

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.