Hat témaköre lehet az internetről szóló konzultációnak

tech
2015 április 08., 08:47
comments 166

Világosan látszik az a hat témakör, amelyek mindegyikéből kettő-négy kérdés kaphat helyet az internetről szóló nemzeti konzultáció kérdőívén - mondta Deutsch Tamás a folyamat előkészítéséért és lebonyolításáért felelős miniszterelnöki biztos szerdán Budapesten, a magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnökével közös sajtótájékoztatón.

Miután kifújtuk magunkat az előző mondat után, vegyük végig a 6 témakört:

  • Megfizethető internet-szolgáltatás
  • Digitális kompetenciák fejlesztése
  • A világháló mindenki számára elérhetővé tétele
  • A felhasználók és adataik védelme
  • A technológia gazdaság fejlesztését támogató felhasználása
  • Minél több színvonalas tartalom és szolgáltatás legyen elérhető

Deutsch a gazdasággal kapcsolatos lehetséges témakörök között említette a start-up cégek támogatását, a hazai mikro- kis- és középvállalkozását a szélessávú internet-hálózat fejlesztésében, a kisebb cégek internetes jelenlétének támogatását uniós forrásból, valamint azt, hogy milyen adócsökkentésekkel lehetne támogatni az internet használatának magyarországi elterjedését. (via MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.