Megvalósult a magyar gazdasági csoda: a vasárnapi zárva tartás miatt nőtt az üzletek forgalma

gazdaság
2015 április 09., 07:38
comments 275

Az adatok, amiket a nemzeti adóhatóság közölt a Napi Gazdasággal:

  • A vasárnapi munkavégzés tilalmát elrendelő törvény 2015. március 15-i hatályba lépését követően nem csökkent, sőt kismértékben nőtt a kereskedelmi ágazat forgalma a megelőző hetekhez képest.
  • A március 15-ét megelőző kilenc hét (január 5. és március 8 közti időszak) forgalmi átlagát meghaladja a hatályba lépéssel érintett három hét átlagos kereskedelmi forgalma.
  • A korábbi átlagosan 9-10 százalék körüli szintről 4-5 százalékra csökkent a vasárnapi forgalom
  • Átlagosan 15-16 százalék körüli lett a hét közbeni egy napra eső forgalom aránya.

És a cím, amit a Napi Gazdaság a kauzalitás és a heideggeri értelemben vett ontikus-ontologikus elsőbbség törvényei alapján adott a hírnek:

Nőtt a forgalom a vasárnapi zárva tartás miatt

Egy másik lehetséges magyarázat az MTI március végi híréből, kizárólag ínyenceknek:

"A tapasztalatok szerint az elmúlt években mintegy 45-50 milliárd forinttal ugrott meg a kiskereskedelmi forgalom a húsvéti ünnephez köthetően, a januári és a februári forgalomhoz képest. Tavaly viszont már 60 milliárd forint volt a húsvéti többlet, és a kereskedelmi szövetség az idén is hasonlóan erős forgalomra számít."

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.