„Feküdj le a kurva földre, vagy meghalsz!”

Nyilvánosságra hozták a fiuk haláláról készült rendőrségi videót a 25 éves áldozat szülei. Lavall Hallt még február 15-én lőtte agyon Eddo Trimino rendőrtiszt Miami Gardensban.

A rendőröket Hall anyja, Catherine Daniels hívta ki, amikor az egy héttel korábban elmegyógyintézetbe zárt, skizofréniában szenvedő fia meztelenül, egy seprűnyéllel hadonászva bukkant fel a házuk előtt. Daniels kérte a rendőröket, hogy ne bántsák a fiát.

Hall menekülőre fogta, ekkor a videófelvételek alapján Trimino ráüvöltött, hogy

„Feküdj le a kurva földre, vagy meghalsz. Feküdj le, vagy meghalsz! A földre! A földre!”.

Ezután a hátráló Trimino négy lövést adott le Hallra, majd közelebb lépett, és ötödszörre is lőtt - az öt lövésből kettő találta el.

A család pert indított a rendőrség ellen, mert szerintük indokolatlan volt a rendőri erőszak. A rendőrség szerint viszont Hall rátámadt a rendőrökre, Trimino társa, Peter Ehrilch meg is sérült, össze kellett varni a sebét, mert a hadonászó Hall eltalálta.

Trimino védői szerint a rendőr az életéért rettegett, önvédelemből lőtt. Szerintük mindezt a felvételek is bizonyítják. (Via Vice.com)

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.