Semjén még magához képest is idióta választ adott

politika
2015 április 10., 11:18
comments 316

A DK is beszállt az MSZP és a KDNP közötti, a kisállatok mennybemenetele miatt kitört vallásháborúba. (Azzal tört ki, hogy szerdán a szocialista Kiss László reagált egy Semjén Zsolt-interjúra, amire a kereszténydemokrata párt blaszfémiát kiáltott.)

Tegnap a DK-s Varju László írásban tette fel az alábbi öt – nem túl színvonalas – kérdést Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettesnek.

  1. Ön szerint minek minősül a vasárnapi családi vásárlás, ha nem szabadidős tevékenységnek? Ön szerint nem lehetséges, hogy sok család közös programként tekintett a vasárnapi nagybevásárlásra? Esetleg Önt zavarják a kiegyensúlyozott családi programok a hét utolsó napján? Ezek szerint Ön egy nyíltan családellenes politikát folytató párt elnöke?
  2. Miért volt fontosabb a kormánynak az Ön hobbijának a megvédése, mint több tízezer magyar ember munkahelyének a megóvása?
  3. Milyen érdekeket sejt a népszerű videomegosztó oldalon több százezer ember által megtekintett KDNP-t, s külön Önt gyalázó videó mögött? Lehetséges, hogy a videó mögött CIA ügynökök, az IMF vagy egy teljes világösszeesküvés áll? Nem tartja lehetségesnek, hogy a videó – már csak népszerűsége miatt is – a valós közhangulatot tükrözi?
  4. Ön szerint a fent említett videó megtekintőinek és megosztóinak száma hányszorosa a KDNP-szavazók számának? Ezres vagy tízezres nagyságrendű szorzóról lehet szó?
  5. Miért hangolta a közhangulatot az Ön pártja a kereszténység ellen a káros vasárnapi boltbezárás erőszakos bevezetésével?

Erre a KDNP elnöke ma az alábbi írásbeli választ adta:

„Először is az Ön és a „rendszeresen bérmálkozó” pártelnöke részére – hittani műveletlenségüket pótlandó – eljuttatunk egy A Katolikus Egyház Katekizmusa c. könyvet. Másodszor pedig tájékoztatom, hogy egy KDNP-szimpatizáns pszichiáter jelezte, hogy problémája kezelésében kész segíteni Önnek, ha akar beszélni róla.”

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.