Újabb illiberális siker: Oroszországban betiltják a mémeket

jog
2015 április 10., 18:45
comments 266

Most bezzeg hallgatnak azok, akik szerint nekünk nincs mit tanulnunk Vlagyimir Putyin Oroszországától. A QZ-n jelent meg egy részben nagyon vicces, részben vérfagyasztó írás arról, hogy az orosz médiahatóság egy bírósági ítéletre hivatkozva betiltja a mémeket.

A döntés értelmében tilos hírességek fotóit a kép eredeti kontextusától eltérően felhasználni.

A hivatalos verzió szerint egy nemzetközileg ismeretlen orosz énekes, Valeri Syutkin jogait sértette egy mém, amin egy másik előadó nagyon nyers, nőgyűlölő szövegeit tették az ő képei alá. Mondjuk mintha Balázs Pali perelt volna, mert Mr Busta szövegeit írják az ő fotói alá.

Szóval az ebben az ügyben született ítélet miatt tiltja most a mémeket az orosz médiahatóság, és nem nehéz elképzelni, hogy ezen az elven aztán félmeztelen Putyin cápán lovagol típusú képeket is bármi mikor le lehet szedetni.

 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt