https://img.444.hu/kolteszetnapja.jpg

Egyetlen képen minden, amit 2015-ben a költészet napjáról tudni lehet

irodalom
2015 április 11., 13:59
comments 33

„Nézz a furfangos csecsemőre:
bömböl, hogy szánassa magát,
de míg mosolyog az emlőre,
növeszti körmét és fogát.”

Marjai János (MTI) zseniális felvételén egyszerre jelenik meg a jövőbe vetett hit, a művészet földön túli gyönyörűsége, és még sok minden más, amibe bele sem merünk gondolni. Külön fölhívnánk a figyelmet a kompozíció egyik bravúrjára: a háttérben a Szabadság-szobrot éppen kitakarja egy vékony faág, de az előtérben álló főalak (az „ÉRDEKLŐDŐ”) és különösen az árnyéka éppen a híres szobrot imitálja. Vagy parafrazálja.

Képaláírás:

Érdeklődők a 10. Jubileumi Versünnep Fesztivál megnyitóján a költészet napján, 2015. április 11-én a Nemzeti Színház hajóorrban.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.