Komcsi szobrokat döntögettek ukránbarát fiatalok Harkovban

totális megsemmisítés
2015 április 11., 9:37
comments 330

Az ISIS után itt az újabb szoborrongálás. Kommunista vezetőket ábrázoló szobrokat döntöttek le ismeretlenek szombatra virradóra Ukrajna oroszbarát keleti felének nagyvárosában, Harkivban, miután a kijevi parlament elfogadott egy törvényjavaslatot a szovjet múlt emlékeinek eltörléséről.

Kapucnis fiatalok mentek neki a szobroknak és a fent látható videót feltöltötték az ukránbarát Nakipelo (Elegünk van) mozgalom YouTube-csatornájára. A videón fiatalok felmásznak a szobrokra, kábelt erősítenek rájuk, majd egy kisteherautó segítségével ledöntik a szobrokat. Az egyik helyszínen megjelennek rendőrök, de nem avatkoztak közbe.

A hatóságok egyelőre nem kommentálták a történteket, amelyre két nappal az után került sor, hogy az ukrán törvényhozás betiltott mindenfajta kommunista és náci propagandát, valamint ezek jelképeit. A törvény, amelyet Petro Porosenko ukrán elnöknek még alá kell írnia, kimondja, hogy el kell távolítani a szovjet vezetőket, köztük a Lenint ábrázoló szobrokat, a kommunizmusra emlékeztető helyiség-, utca és vállalatneveket pedig meg kell változtatni. Oroszország bírálta a törvényt. (MTI)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt