Megújult a József Attila emlékház a IX. kerületben

Tbg
irodalom
2015 április 11., 14:53
comments 28
photo_camera Egy látogató a felújított és kibővített József Attila Emlékhelyen a költő születésének 110. évfordulóján.
(MTI Fotó: Soós Lajos)

A IX. kerületi Gát utca 3. szám alatt, József Attila egykori szülőházában megnövelt látogatótérrel nyílt újra az emlékhely és kiállítás a költő születésének 110. évfordulója alkalmából.

A Petőfi Irodalmi Múzeum egy éve kapcsolódott be a ház felújításába és a kiállítótér kialakításába.

"Itt, Ferencvárosban, a költő születésének helyszínén két részre osztottuk a teret, az egyik fél a költő életében fontos konkrét helyszínekkel foglalkozik, míg a másikban azt a szellemi utat igyekeztük megmutatni, végigjáratni a látogatókkal, ami József Attila sajátja volt" - mondta el az MTI-nek H. Bagó Ilona, a tárlat kurátora.

A kiállítás felújítása és kialakítása a kurátor elmondása szerint mintegy 40 millió forintba került.

Az átadáson szalagot vágott át Balog Zoltán emberminiszter és Bácskai János polgármester. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.