Az oroszok még mindig küldenek katonákat Ukrajnába

külföld
2015 április 12., 07:40
comments 383

A második minszki megállapodás ellenére sem hagyott fel a kelet-ukrajnai szakadárok felfegyverzésével Oroszország. A Frankfurter Allgemeine Zeitung szerint most több orosz fegyvere van a szakadároknak, mint korábban bármikor:

tankokat, páncélozott járműveket, tüzérségi eszközöket és légvédelmi rendszereket is kaptak Oroszországtól.

Moszkva emellett továbbra is küld katonákat Ukrajnába, ahol hivatalosan nem is harcolnak orosz katonák.

A minszki tűzszünetben a felek vállalták a nehézfegyverek kivonását, ehhez képest a NATO egyik illetékese szerint Oroszország most már T80-as és T90-es tankokkal is támogatja a szakadárokat, akiknek még kiképzést is adnak.

Az egyezmény előírta az ukrán területre átdobott külföldi fegyveresek kivonását is. Oroszország mindezidáig kitartóan tagadta, hogy orosz katonák harcolnának Ukrajnában, bár ezt rengeteg adat bizonyítja. (Via MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.