Közel ezer lakóház gyulladt ki Szibériában

Tarlótűz terjedt át az épületekre. A katasztrófában az eddigi hírek szerint öt ember vesztette életét, mintegy százan megsérültek. 

Irina Jemeljanova, a hakaszföldi kormányzat szóvivője a Ria Novosztyi orosz hírügynökség jelentése szerint elmondta: három férfi és két nő halt meg a tűzvészben. A legfiatalabb 1997-ben, a legidősebb 1959-ben született.

Az esti híradások szerint csaknem ezer házat pusztítottak el a lángok a dél-szibériai köztársaság 21 településén, ahol szükségállapotot hirdettek a katasztrófa miatt.

Szergej Sojgu orosz védelmi miniszter 700 katona és hadieszközök bevetését engedélyezte a térségben, hogy segítsenek a lángok megfékezésében. Az abakani hatóságok tűzoltó helikopterek bevetését rendelték el.

A tűz amiatt ütött ki, hogy ellenőrzés nélkül kezdték el égetni a tarlót a térségben, és a rendkívül erős, másodpercenként harminc méteres sebességgel fújó szél miatt a lángok a közeli falvakra is átterjedtek. (MTI)

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.