A Fidesz alkalmazottai a Parlamentben követik az újságírót, aki szerintük túlságosan jólértesült

politika
2015 április 13., 15:41
comments 195

Egy nagyon vicces történetet hozott ki pár perce a VS arról, hogy a Parlament épületében a Fidesz sajtóosztály munkatársai konkrétan a vécére is követték egyik munkatársukat, megpróbáltak belehallgatni a telefonjaiban, belenézni a laptopjába.

"Amikor a kergetőzést megunva megfordultam, a frakció sajtósa ártatlan szemekkel állította: nem követ senkit, csak éppen ugyanarra van dolga. Később már elismerte, hogy megbízást teljesít, és tegyek panaszt a sajtóosztályon, ha ez zavar."

Teljesen komolyan ezt csinálja most a Fidesz. Azt írják, hogy munkatársukat, aki túlságosan jól értesült volt arról, hogy mi történt a Fidesz zárt frakcióülésén egész nap 2-3 ember követte.

"Bizonyossá akkor vált a helyzet, amikor a mosdóba mentem, hogy nyugodtan lebonyolíthassak egy telefont, anélkül, hogy állna mellettem valaki. Fél percen belül ott is megjelent és láthatóan alibi sminkigazgatásba kezdett a felügyelettel megbízott frakcióasszisztens. (...) . A negyven négyzetméteres, üres székekkel teli szobában ráadásul egy méterre foglalt helyet tőlem, hogy lehetőleg ne csak a telefonokat hallja, de rálásson a laptopomra is."

Ezt írják a lapnál. Meg azt is, hogy a párt sajtófőnöke azt mondta nekik:

"Elég nagy a Parlament, oda megyünk, ahová akarunk. Később elárulta, hogy arra kíváncsiak, hogy a VS.hu vajon ma is jól értesült lesz-e a Fidesz frakcióülésének részleteiről."

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.