Angliában egy párt nekiment a mocskos bicikliutaknak

„A kerékpársávok arannyal vannak kikövezve?”

– kérdezi az EU-ellenes brit párt, a UKIP, egy kampányszórólapon, amiben amiatt panaszkodtak, hogy Newcastle 10 millió fontos állami támodatást kap a kormánytól bicikliút építésére. Mint írják, csak azért, mert megkapják, még nem kell elkölteniük.

A UKIP ezzel együtt kiállt az autósokért:

„A kerékpárosok a kiválasztott nép, az autósok meg csak fejőstehennek, nagyon kevés joggal. Mennyi idős hölgy fog felpattanni a biciklijére egy sötét decemberi éjszakán? Nem sok. Minden jogot a bicikliseknek adni az nem az idősekkel és betegekkel szembeni hátrányos megkülönböztetés?”

A UKIP kiborult azon is, hogy a bicikliken nincsen rendszám, és hogy a kerékpárosoknak nincs biztosításuk, és javasolta a helyi tanácsnak, hogy a közúti biztonság javítása érdekében rendelje el, hogy a kerékpárokon kötelező legyen a csengő.

Chi Onwurah munkáspárti jelölt abszurdnak nevezte a vádakat, és mint mondta:

„A UKIP már nem csak a bevándorlókat, hanem a bicikliseket is támadja. Vajon ki lesz a következő?”

A UKIP a héten indította el Északkelet-Angliában a kampányát, ahol – állításuk szerint – vagy ők vagy a munkáspárti jelölt fog nyerni.

A Mirror szavazásán egyébként 57 százalék gondolja azt, hogy a biciklisáv diszkriminálja az időseket.

Disclaimer: Lapunk főszerkesztője e tekintetben 8 hónappal előzte meg a brit pártot, Magyarországon az elsők között kiállva a kerékpárosok erőfölényével szemben. Ehhez képest sajnos ma az alábbi szomorú látvány fogadta az irodába érkező szerzőt (aki természetesen nem kerékpározik).

biciklik