Angliában egy párt nekiment a mocskos bicikliutaknak

„A kerékpársávok arannyal vannak kikövezve?”

– kérdezi az EU-ellenes brit párt, a UKIP, egy kampányszórólapon, amiben amiatt panaszkodtak, hogy Newcastle 10 millió fontos állami támodatást kap a kormánytól bicikliút építésére. Mint írják, csak azért, mert megkapják, még nem kell elkölteniük.

A UKIP ezzel együtt kiállt az autósokért:

„A kerékpárosok a kiválasztott nép, az autósok meg csak fejőstehennek, nagyon kevés joggal. Mennyi idős hölgy fog felpattanni a biciklijére egy sötét decemberi éjszakán? Nem sok. Minden jogot a bicikliseknek adni az nem az idősekkel és betegekkel szembeni hátrányos megkülönböztetés?”

A UKIP kiborult azon is, hogy a bicikliken nincsen rendszám, és hogy a kerékpárosoknak nincs biztosításuk, és javasolta a helyi tanácsnak, hogy a közúti biztonság javítása érdekében rendelje el, hogy a kerékpárokon kötelező legyen a csengő.

Chi Onwurah munkáspárti jelölt abszurdnak nevezte a vádakat, és mint mondta:

„A UKIP már nem csak a bevándorlókat, hanem a bicikliseket is támadja. Vajon ki lesz a következő?”

A UKIP a héten indította el Északkelet-Angliában a kampányát, ahol – állításuk szerint – vagy ők vagy a munkáspárti jelölt fog nyerni.

A Mirror szavazásán egyébként 57 százalék gondolja azt, hogy a biciklisáv diszkriminálja az időseket.

Disclaimer: Lapunk főszerkesztője e tekintetben 8 hónappal előzte meg a brit pártot, Magyarországon az elsők között kiállva a kerékpárosok erőfölényével szemben. Ehhez képest sajnos ma az alábbi szomorú látvány fogadta az irodába érkező szerzőt (aki természetesen nem kerékpározik).

biciklik

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.