Angliában egy párt nekiment a mocskos bicikliutaknak

külföld
2015 április 13., 10:20
comments 94

„A kerékpársávok arannyal vannak kikövezve?”

– kérdezi az EU-ellenes brit párt, a UKIP, egy kampányszórólapon, amiben amiatt panaszkodtak, hogy Newcastle 10 millió fontos állami támodatást kap a kormánytól bicikliút építésére. Mint írják, csak azért, mert megkapják, még nem kell elkölteniük.

A UKIP ezzel együtt kiállt az autósokért:

„A kerékpárosok a kiválasztott nép, az autósok meg csak fejőstehennek, nagyon kevés joggal. Mennyi idős hölgy fog felpattanni a biciklijére egy sötét decemberi éjszakán? Nem sok. Minden jogot a bicikliseknek adni az nem az idősekkel és betegekkel szembeni hátrányos megkülönböztetés?”

A UKIP kiborult azon is, hogy a bicikliken nincsen rendszám, és hogy a kerékpárosoknak nincs biztosításuk, és javasolta a helyi tanácsnak, hogy a közúti biztonság javítása érdekében rendelje el, hogy a kerékpárokon kötelező legyen a csengő.

Chi Onwurah munkáspárti jelölt abszurdnak nevezte a vádakat, és mint mondta:

„A UKIP már nem csak a bevándorlókat, hanem a bicikliseket is támadja. Vajon ki lesz a következő?”

A UKIP a héten indította el Északkelet-Angliában a kampányát, ahol – állításuk szerint – vagy ők vagy a munkáspárti jelölt fog nyerni.

A Mirror szavazásán egyébként 57 százalék gondolja azt, hogy a biciklisáv diszkriminálja az időseket.

Disclaimer: Lapunk főszerkesztője e tekintetben 8 hónappal előzte meg a brit pártot, Magyarországon az elsők között kiállva a kerékpárosok erőfölényével szemben. Ehhez képest sajnos ma az alábbi szomorú látvány fogadta az irodába érkező szerzőt (aki természetesen nem kerékpározik).

biciklik

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.