Dinasztikus szélsőjobb: a pártvezér beszólt volt pártvezér apjának, aki ezért visszalép unokája javára

külföld
2015 április 13., 08:24
comments 26

A pártvezér Marine Le Pen kizárással fenyegette pártalapító apját, aki inkább visszalép unokája javára.

Dynasty

NASTY DYNASTY!

Jean-Marie Le Pen, a francia szélsőjobboldali Nemzeti Front alapítója és tiszteletbeli elnöke visszavonja jelöltségét a párt Provence-Alpes-Cote d'Azur régióbeli listavezetői helyéről unokája, Marion Maréchal-Le Pen nemzetgyűlési képviselő javára. Erről a 86 éves politikus maga beszélt a Le Figaro Magazine című hetilap internetes oldalán hétfőn megjelent interjúban.

Arra a kérdésre, hogy lánya, a pártelnök Marine Le Pen támogatásának hiányában indul-e a decemberben esedékes regionális választásokon, kijelentette:

„Nem, noha úgy gondolom, hogy én lennék a Nemzeti Front legjobb jelöltje. Ha fel kell áldoznom jelöltségemet a mozgalom jövőjének, nem én leszek az, aki kárt okoz.”

Apja legutóbbi megszólalásait Marine provokációknak és politikai öngyilkosságnak minősítette, majd múlt csütörtökön azt is bejelentette, hogy fegyelmi eljárást indít Jean-Marie Le Pen ellen. Önmaga helyett a pártalapító ugyanakkor csak egy "kiváló" lehetőséget lát, éppen unokája, Marion Maréchal-Le Pen jelölését.

„Ha elfogadja, úgy gondolom, hogy nagyon hatékony listavezető lesz. Talán a legjobb, nem mondom, hogy utánam, de mégis.”

A Nemzeti Front 2015-re Csurka István-i magasságokba jutott! (via MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.