Miriuta László: „Vagy én távozom Győrből, vagy néhány játékos”

sport
2015 április 13., 08:10
comments 48
photo_camera MTI Fotó: Krizsán Csaba

A Győrnek jól ment a szekér. Tarsoly Csaba Quaestorja és az Audi számolatlanul tolta bele a pénzt a csapatba. Két éve tíz pontos előnnyel bajnokok, tavaly pontazonossággal másodikok lettek. Idén gyenge játékkal a középmezőnyben tanyáztak, amikor érkezett Miriuta László, a Romániában született, de a magyar ligában és válogatottban is pályára lépő mirjucalaci. Kolozsváron kimondottan jól ment neki az edzősködés, a csapat anyagi gondjai miatt állt fel a kispadról és fogadta el Tarsoly Csaba hívását. Érkezése után ódákat zengett a csapat anyagi stabilitásáról.

Nem egészen úgy alakultak a dolgok, ahogy eltervezte. A Quaestor csődje miatt a csapat pénz nélkül maradt, különösen miután a botrány miatt az Audi is kihátrált a csapat mögül (az autógyár az utánptóláscsapatot és a női kézilabdacsapatot a továbbiakban is szponzorálja). A vezetőedző román munkatársai, a pályaedzők és a technikai stáb az elmúlt hetekben felmondtak. Hónapok óta nincs fizetés. A nyíregyháza ellen a hétvégén vereséget szenvedtek, ezután fakadt ki Miriuta.

„A héten már voltak itt menedzserek az öltözőben, mint Vörösbaranyi József. Beszélgetnek a játékosokkal, de én ezt nem fogom engedni. Ilyen a világon sehol nincs, még ha rossz helyzetben van a csapat, akkor is meg kell próbálni másra gondolni, másnak kell a fejekben lennie. Reggel és este Budapestről ingázom a saját költségemen, mert már nem lakhatok a szállodában. A szurkolóknak sem az jár, amit most kapnak. Ha kell, megy néhány játékos, vagy ha kell, én távozom. Becsülettel dolgozom, vártam, hogy hazajöjjek Győrbe, de ezt nem fogom eltűrni.

Nem mondom, hogy elterelték volna a játékosaim figyelmét ezek a dolgok, de a meccs előtt is mondtam: aki akar, az dolgozzon becsülettel, aki nem, az menjen haza és többet ne jöjjön. Lehetőséget kell adni a fiataloknak – ha a másik nem akar játszani, akkor jöjjenek ők.

Katasztrofális talajú pályán edzünk, két-három hónapja nincs fizetés, és nem látjuk, hogy mi lesz később. Senki nem mond nekünk semmit, sem az elnök, sem a sportigazgató. Azt sem, hogy májusban vagy júniusban jobb vagy rosszabb lesz, megyünk-e a negyedik osztályba. Ha nyolc-tíz napon belül nem történik valami, akkor én is elköszönök.”

(Kisalföld)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.