Szavaz Szudán

külföld
2015 április 13., 11:33
comments 10
photo_camera Omar el-Basír voksol. AFP PHOTO / PATRICK BAZ

A nigériai után újabb afrikai választás, ezúttal a kontinens harmadik legnagyobb országában. A nigériaival szemben a szudáni semmiképp sem tekinthető demokratikus voksolásnak. Tizenhárommillió regisztrált szavazó három napon keresztül szavazhat a tizenegyezer szavazóhelyiségben. A nagyobb ellenzéki pártok mind bojkottálják a választást - a polgárháborús Núba-hegységben nem is lehet azt megrendezni. A független, országos média nem olyasvalami, mint a magyar kereskedőház, utóbbi ugyanis van Szudánban. Basír 1989-ben puccsal jutott hatalomra, és korábbi ígérete ellenére indult az idei választáson. A szudáni elnököt a dárfúri népirtásért és háborús bűncselekményekért körözi a hágai Nemzetközi Büntetőbíróság (Al Jazeera).

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.