Oroszország 15 éven belül embert küldene a Holdra

külföld
2015 április 14., 17:05
comments 151

2029-30-ra tervezik az orosz űrhajósok Holdra szállását, jelentette be kedden Igor Komarov, az orosz űrkutatási hivatal, a Roszkoszmosz vezetője. Előtte ember nélküli szondákat küldenének a Holdra.

Ennek érdekében Komarov szerint máris meg kell kezdeni a munkát.

A nagy bejelentés során Komarov beismerte, hogy a Holdra szállás nem része a most készülő, 2016-2025-ig szóló új orosz szövetségi űrprogramnak. A korábbi programokból szinte mindegyiket megtartják azok megdrágulása ellenére is, mondta.

Mindezt akkor, amikor a nyersolaj világpiaci árának összeomlása, illetve a gazdasági és pénzügyi szankciók miatt az orosz gazdaság elég rossz helyzetbe került. Drasztikusan romlott a külkereskedelmi mérleg, elszabadult az infláció, a rubel pedig annak ellenére is fele annyit ér, mint másfél éve, hogy a jegybank több tízmilliárd dollárt költött el a védelmében, miközben több százmilliárd dollárnyi tőkét is kivontak az országból. (Via MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.