Oroszország 15 éven belül embert küldene a Holdra

2015 április 14., kedd 17:05
153

2029-30-ra tervezik az orosz űrhajósok Holdra szállását, jelentette be kedden Igor Komarov, az orosz űrkutatási hivatal, a Roszkoszmosz vezetője. Előtte ember nélküli szondákat küldenének a Holdra.

Ennek érdekében Komarov szerint máris meg kell kezdeni a munkát.

A nagy bejelentés során Komarov beismerte, hogy a Holdra szállás nem része a most készülő, 2016-2025-ig szóló új orosz szövetségi űrprogramnak. A korábbi programokból szinte mindegyiket megtartják azok megdrágulása ellenére is, mondta.

Mindezt akkor, amikor a nyersolaj világpiaci árának összeomlása, illetve a gazdasági és pénzügyi szankciók miatt az orosz gazdaság elég rossz helyzetbe került. Drasztikusan romlott a külkereskedelmi mérleg, elszabadult az infláció, a rubel pedig annak ellenére is fele annyit ér, mint másfél éve, hogy a jegybank több tízmilliárd dollárt költött el a védelmében, miközben több százmilliárd dollárnyi tőkét is kivontak az országból. (Via MTI)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt