Ügyetlen, körülményes, nem elég művészi - így utasította el Kertész Imre Sorstalanságát 1973-ban a magyar kiadó

irodalom
2015 április 14., 13:46
comments 456

A librarius rakta most ki a levelet, amit a Magvető Könyvkiadó írt 1973-ban Kertész Imrének, aki a Sorstalanság című regényével "házalt" náluk. Valószínűleg ekkorát kiadó még nem tévedett, különösen, hogy Kertész 2002-ben megkapta az irodalmi Nobel-díjat. A könyv végül csak 1975-ben jelent meg a Szépirodalmi Kiadónál.

Ez pedig pár mondat az elutasító levélből:

"Úgy véljük élményanyagának művészi megfogalmazása nem sikerült (...) a rosszízű mondatok tovább folytatódnak (...) mondatainak nagy része ügyetlen, körülményesen fogalmazott."

photo_camera Forrás: Magyar Tudományos Akadémia

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.