Bűncselekménnyel vádolják a 14 éves fiút, aki tanárja háttérképét két csókolózó férfira cserélte

külföld
2015 április 15., 12:30
comments 156

Egy floridai iskola 14 éves diákja, Domanik Green annyit csinált, hogy megváltoztatta a háttérképet a tanára gépén. Az eredeti hátteret két csókolózó férfira cserélte. A helyi rendőrség a tanár beszámolója alapján bűncselekménynek nevezte a tettet, hiszen a fiú illegálisan hatolt be egy számítógépes rendszerbe.

Való igaz, Green a tanára jelszavával lépett be, így pedig tulajdonképpen feltörte a tanár személyes profilját, de fiú beszámolója szerint a jelszó a tanár vezetékneve volt, és a tanár többször az osztály előtt gépelte be azt. Ráadásul az iskola tanári profiljainak alapbeállítása eleve az, hogy a tanár neve a jelszó. A diákok állítólag többször használtak már tanári profilokat az iskola gépein.

A helyzetet az is nehezíti, hogy a floridai törvények megkülönböztetik a kormányzati számítógépes rendszerek feltörését, és a kormányzat működésének ezáltal történő akadályozását. Az iskolai számítógépes rendszer pedig valóban kormányzatinak minősül, az más kérdés, mennyiben hátráltatja a kormányzat működését, ha egy tanár néhány percig kénytelen két csókolózó férfit nézni a monitorján. (Vice)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.