Elrontja-e a szemünket ez a gyökér játék, amiért most mindenki úgy odavan?

A legújabb internetes őrület, amiért megőrül a világ, ha csak egy hülye játékot játszik ma, rohadtul idegesítő. A Kuku Kube nevű játékban egy nagy négyzetben lévő kisebb négyzetek között kell megtalálni azt, amelyiknek eltér a színe a többitől. A játék elején ez kifejezetten könnyű, de később egyre kisebbek lesznek a négyzetek és egyre hasonlóbb a színük. Így:

kuku

Az utóbbi napokban elég sokan kezdtek el ezen a foson kattintgatni, és bár nincsen semmi értelme ennek a játéknak, nem fejleszt semmilyen készséget, és nem tanít meg az égvilágon semmire, az emberek nem ezt hozták fel a játék ellenében, hanem hogy rontja a szemet.

A DailyDot utánajárt, hogy ez tényleg így van-e és a megkérdezett szemészek azt mondták, hogy

nem.

Megfelelő és stabil fényerejű monitoron akármit is néz az ember, a látása nem romlik tőle jobban, mint ha mást nézne ugyanazon a monitoron. Ez a játék azt teszteli, hogy a játékosok mennyire érzékelik a színek közötti különbséget, ezt pedig egész egyszerűen a retinájuk szerkezete és az agyuk működése dönti el.

Ettől persze a játék még nagyon idegesítő, és fejfájást simán okozhat. Sőt, a bántó színkontrasztok miatt még a szemünk is megfájdulhat, de a látásunk akkor sem romlik.

Aki a látását félti, az inkább keljen fel a gép elől, és míg ezzel a hülyeséggel játszana, sétáljon egyet. Nézzen távolra jó sokat, a legártalmasabb dolog a monitorban ugyanis az, hogy közel van, és mindig ugyanakkora távolságra.

Ennyi.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.