Százmilliókat fizethet ki az MTVA végkielégítésekre

media
2015 április 16., 04:38
comments 56

A közmédia átalakításával 177 ember munkája vált feleslegessé, és a szakszervezetek csak 10-15 ember visszavételét tudták kiharcolni, írja a Világgazdaság. A lap szerint azok, akiket kírúgtak az MTVA-tól, összesen 200-400 milliós végkielégítésre számíthatnak, bár "sokakra érvényes a 75 százalékos különadó".

"Számos közös megegyezés született, gyakori a legalább 6-9 hónapos végkielégítés és akad közel 50 éves munkaviszonnyal is rendelkező dolgozó. Az MTVA a gazdasági racionalizálás, a bérköltségcsökkentés, valamint a vállalat működtetése és a munkafolyamatok ésszerűsítésével magyarázta a leépítést" - írja a Világgazdaság.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.