Felborult egy méhszállító teherautó Seattle mellett

2015 április 18., szombat 13:49
103

A Washington állambeli Burlingtonban működő Belleville Honey and Beekeeping Supply vállalkozás egyik teherautója épp 13,7 millió méhet szállított egy áfonyafarmra, mikor Seattle közelében felborult a jármű. A növények beporzására küldött méhek közül rengeteg kiszabadult, ugyanis a teherautón szállított 448 kas többsége összetört.

Bár a baleset éjjel történt, sajnos a kiérkező méhészek nem tudtak minden kast helyreállítani a nappali felmelegedésig, így a helyszínen lévő tűzoltóknak több sérült kast biztonsági habbal kellett lefújniuk, hogy több méh ne szabadulhasson ki belőlük. Az ilyen kasokban rekedt méhek többsége elpusztult, és magában a balesetben is rengeteg rovar zúzódott össze.

A méhészek kiérkezése előtt a baleset helyszínén lévő tudósítók és rendőrök alig tudták végezni a dolgukat, a balesetben kiszabadult méhek miatt.

A helyi hatóságok továbbra is azt tanácsolják az arra járóknak, hogy mindenlépp felhúzott ablakkal hajtsanak keresztül a balesethez közeli útszakaszon.

A teherautó sofőrje szerencsére nem sérült meg, és a rakomány is biztosítva volt, a méhészcég képviselője pedig azt mondta a sajtónak, sajnálják, hogy ekkora káoszt okoztak. (ABC)