Gyurcsány: A fideszes kollegáimnak számértési problémái vannak

Mint írtuk, Csepreghy Nándor helyettes államtitkár azt mondta: a héten több minisztériumot is megkerestek Gyurcsány Ferenc idén átszervezett cége, az Altus munkatársai, mondván, a kormányzati szerveknek mutatott dokumentumok szerint megbízást kaptak az EB-től arra, hogy ellenőrizzék a magyar fejlesztéspolitikai rendszer felépítését az új időszakra vonatkozóan.

A DK elnöke most reagált, és közölte:

„Örömömre szolgál, hogy a Fidesz korrupcióval terhes Európai Uniós pályázatainak felelősségét az Orbán-kormány rám kívánja helyezni. Kénytelen vagyok felhívni a kormány figyelmét, hogy eltévedt az erdőben.

Az elmúlt héten nyilvánosságra került a tény, miszerint 700 milliárd forint EU-s támogatást függesztettek fel a 2010 utáni súlyosan korrupiógyanús ügyek miatt. Ennek semmi köze nincs ahhoz, hogy a tulajdonomban álló cég, az Altus Zrt. egy 11 nemzetközi céget tömörítő konzorcium vezetőjeként nyílt, nemzetközi megbízást nyert arra, hogy az összes, azaz mind a 28 Európai Uniós tagországban elemezze és értékelje a 2014 utáni időszak tervezési programjait és dokumentumait. Kénytelen vagyok közölni, hogy a fideszes kollegáimnak minden bizonnyal diszkalkuliája, azaz számértési problémái vannak.

Megjegyzem, vejek, politikai vazallusok, lekötelezett polgármesterek nem segítik, hogy képesek vagyunk nemzetközi versenyben az Orbán-kormány ellenszele közepette is dolgozni az Európai Uniónak.”