Feketében mentek dolgozni a hétvégén az ápolók

POLITIKA
2015 április 20., 05:56
comments 250

Egyre többen csatlakoznak az Ápoló/Nőkért - Feketében mozgalomhoz. A csoport felhívására a hétvégén több kórházban is feketeruhás, vagy fekete karszalagos ápolók álltak munkába, kifejezve szolidaritásukat a fekete ruhás tiltakozásával elhíresült, szombaton pedig a felmondását is benyújtó ápolónővel, Sándor Máriával.

Azért mondott fel, mert nem hagyták neki, hogy feketében tiltakozzon.

Sándor volt az, aki néhány hete az RTL Klub Házon kívül című műsorában beszélt a ki nem fizetett túlóráikról és a túlterheltségükről. A kórház cáfolni próbálta az állításait, de ő dokumentumokkal tudta igazolni az igazát.

Mondanom sem kell, mindettől függetlenül az egészségügyért is felelős emberierőforrás-minisztérium vizsgálata

mindent rendben talált.

Bár Sándornak fel kellett mondania, mert nem hagyták tiltakozni, több követője is akadt. Közülük sokan fényképet is küldtek magukról. (Via HVG)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.