Rendkívüli EU-csúcsot tarthatnak a bevándorlásról

külföld
2015 április 20., 06:28
comments 24

A hétvégi, több száz halálos áldozatot követelő hajókatasztrófa után Donlad Tusk, az Európai Tanács elnöke fontolóra vette, hogy rendkívüli EU-csúcsot hívjon össze az illegális bevándorlásról.

A líbiai partoknál történt tragédia után több európai kormányfő is jelezte, hogy támogatná egy ilyen csúcs megrendezését.

Tusk vasárnap este a Twitter közösségi oldalon megerősítette, hogy konzultációkat folytat az uniós tagországok és az érintett EU-szervek vezetőivel arról, hogy mit lehet tenni a jelenlegi helyzetben.

A Földközi-tengeren történt katasztrófának akár 700 halálos áldozata is lehet - sőt, a legfrissebb hírek szerint egy túlélő azt mondta, 950-en voltak a hajó fedélzetén, és eddig csak 26 túlélőt mentettek ki. (Via MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.