Orbán autópályára, Bloomberg adatfeldolgozási fejlesztésekre ad milliárdokat a városoknak, csak utóbbi a saját pénzéből

2015 április 21., kedd 13:01
39

Míg Orbán Viktor autópálya-építésekkel csábítaná a Fideszhez és a kormányhoz közelebb a megyei jogú bárosok lakóit, Micheal Bloomberg milliomos üzletember és New York korábbi polgármestere máshogy segítene a hasonló méretű amerikai városokon. Bloomberg egy 42 millió dolláros (kb. 11,7 milliárd forintos) programot indít, ami az adatfeldolgozási rendszereik átláthatóbbá tételében segítene a 100 ezres és 1 milliós lakosságszám közötti amerikai városoknak.

A városok úgy költik el a pénzt, ahogy jónak látják, az egyetlen feltétel, hogy az adatbázisaikat korszerűsítsék belőle. Bár magyar közigazgatásnak még csak kis szelete fogta fel, hogy ez nagyon fontos terület, rengeteg eredményt lehet elérni az önkormányzati adatrögzítő rendszerek fejlesztésével.

Az begyűjtött adatok átláthatóbbá tételével olyan alapvető összefüggések is napvilágra kerülhetnek, amik nagyban megkönnyíthetik a városok életét. New Orleans például sokkal biztonságosabbá tette utcáit csak azzal, hogy jobban nyilvántartotta az elhagyatott épületeket a rendőrségi rendszer. (HuffPost)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt