Megint nemzeti ünnep lesz Romániában a királyság és a függetlenség napja

külföld
2015 április 22., 16:49
comments 23

A román képviselőház elfogadta a törvénytervezetet, ami nemzeti ünneppé nyilvánítja május 10-ét, a román királyság megalakulásának és az ország 1877-ben kikiáltott függetlenségének napját (ami a kommunizmus előtt is Románia nemzeti ünnepe volt)

Romániában a rendszerváltás óta december 1., az Erdély és a Román Királyság egyesülését kimondó 1918-as gyulafehérvári román nemzetgyűlés évfordulója volt az egyetlen nemzeti ünnep.

Tavaly január 24-ét, a román fejedelemségek (Moldva és Havasalföld) 1859-es egyesülésének napját is nemzeti ünneppé nyilvánították, így a végül Romániának három nemzeti ünnepe lesz. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.