Egy darab tufával szúrták ki Colleen Bell szemét Eger városában

utazás
2015 április 23., 04:56
comments 84

Mint emlékezetes, Colleen Bell kinevezése után nem sokkal arra kérte a magyarokat, hogy javasoljanak neki olyan magyarországi úti célokat, ahol egyetlen amerikai nagykövet sem járt még, és akkor ő majd jól ellátogat oda, ahogy azt Obama elnöknek megígérte.

Úgy tűnik, Eger lett a győztes: Bellt első országjáró kiruccanásán fogadta Nyitrai Zsolt helyi születésű fideszes képviselő, a nagykövet ezen kívül megtekintette az egri várat, Gárdonyi sírját, és még bort is kóstolt, gondolom egrit, mert az nem derül ki.

Emlékbe pedig kapott egy darab riolitttufát, dermedt lávakövet.

"A miocén kárpáti emeletéből származó riolitos ártufa szinte egész Magyarországon megtalálható" - írja a riolitról a Wikipedia.

Az Eger Televízió tudósítása szerint Bell legközelebb Pécsre látogat.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.