G. Fodor visszatért és pofonokat oszt a KDNP-nek meg az őt bírálóknak

2015 április 23., csütörtök 7:35
139

Továbbra is hisz Orbán Viktorban G. Fodor Gábor, akit a jobboldal egy része kiátkozott azután, hogy a polgári Magyarország eszményét egy váratlanul őszinte gondolatmenetben egyszerű politikai termékként azonosította. A kormányzati agytrösztnek nevezett Századvég stratégiai igazgatója a Heti Válasznak adott visszatérő interjút.

Több dolgot is megvéd G. Fodor az interjúban.

Például magát. Szerinte persze a polgári Magyarország mögöt is állnak értékek, de annak arisztokratikus felfogásával nem tud mit kezdeni. "Úgy érzem, azoknak, akik a jobboldalon a leghangosabban fújták a passzátszelet ellenem, az életmódként értett polgári világ a fontos. Jellemzően ők azok, akik a keményen dolgozó ember ideájához is lenézően közelítenek. A zavarja őket, hogy a kormány nem felfelé, hanem a lentiek felé tekint" - mondja G. Fodor. Meg egyébként is, lehet, hogy a jobboldali értelmiség egy része haragszik rá, de az utcán a hétköznapi emberektől biztatást kapott.

És megvédi a Bencsik András szerint a Fidesz lelkét elvevő "lehetetlenül szűk nadrágban és zakóban mozgó újhullámos ficsúrokat" is. G. Fodor szerint ő is így öltözködik, de szerinte ezek a figurák nem üresek, hanem profik és szolgálják az ügyet. Csakhogy a kormányzásban, amire 2014 után a kampányüzemmód után áttért a Fidesz, kevesebb a lélek, kevésbé lelkesítő, mint egy kampány. "Politikacsinálás és politikacsinálók nélkül nincs politika és nincs választási győzelem sem" - áll ki a profik mellett G. Fodor.

Megvédte Habony Árpádot is, aki a kampány ("dinamika") és nem a kormányzás ("struktúra") embere.

"A Fideszben mindenki tudja, hogy Habonynak nincs is szerepe az utóbbi hónapok kommunikációs bénázásaiban"

- mondott G. Fodor egy nem mindenki által köztudott érvet.

Megvédte a kormányt is, mert a szinte vég nélküli kommunikációs hibák szerinte csak hibák, és nem bűnök.

És megvédte az urizáláson, lakásvásárláson kapott poltikusokat is, az irigy társadalommal szemben.

"Egy olyan társadalomban, ahol az irigység kulturája él és virágzik, különösen súlyos kérdések ezek."

Szerinte Lázárnak, Rogánnak, Szijjártónak és Habonynak döntő szerepük volt a tavalyi három győzelemben, szolgálják az ügyet, és ez a fontos. Az persze igaz, hogy a nagy győzelmek elkényelmesíthetik az embert.

Megvédte Orbánt is, aki elment Tapolcára, de ennek ellenére simán vitte a várost a Jobbik. Mert benne volt a levegőben, hogy veszíthet a Fidesz. "Erre mondják, hogy hűség nehéz időkben".

Mindenkit azért nem védett meg. Semjén Zsolt szerinte például azt képzeli, hogy a KDNP képviseli az igazságot, de ezt egyetlen politikai erő sem birtokolhatja versengő demokráciában.

"Néha az az embernek a benyomása, mintha Semjénék rohamléptekkel tartanának az eszdéeszesedés irányába"

- mondott olyan sértést a KNDP-re, aminél nagyobbat nem is mondhatott volna. G. Fodor szerint "amikor Orbán keresztény Magyarországról és Európáról beszél, akkor a kereszténységre tekint civilizációs erőforrásként, nem pedig egy pártra".

Van megoldás is G. Fodor szerint: a Fidesz legyőzi az elmúlt hónapok Fideszét, nagy mellény helyett kijózanodást javasol, és minden rendben is van.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt