Két év felfüggesztett börtönt kapott a CIA egykori igazgatója

külföld
2015 április 23., 18:28
comments 18

Vádalku keretében bűnösnek vallotta magát, és kétévi felfüggesztett szabadságvesztést, valamint 100 ezer dolláros pénzbírságot kapott csütörtökön Charlotte-ban David Petraeus, a Központi Hírszerző Ügynökség (CIA) volt igazgatója, aki titkos iratokat bocsátott volt szeretője rendelkezésére egy készülő könyvhöz.

Petraeus, aki korábban az Irakban és az Afganisztánban harcoló amerikai csapatok parancsnokaként is szolgált, két hónapja egyezett bele abba, hogy elismerje a vétségét, miszerint engedély nélkül vett magához és tartott magánál titkosított anyagokat.

photo_camera Petraeus és szeretője. Fotó: AFP / NATO

A vádalku keretében egy évig terjedő szabadságvesztést szabhattak volna ki rá. Az ügyészség kétévi felfüggesztett börtönt és 40 ezer dolláros pénzbüntetést javasolt a bírónak, aki azonban súlyosabb bírságot ítélt meg. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.