22 ezer forintért ölt a kaposvári trafikos lányt megkéselő gyilkos

Sajtótájékoztatót tartott a kaposvári rendőrség a trafikos gyilkosságról, még szerdán ölték meg az egyik dohánybolt 21 éves eladóját. A lánnyal öt késszúrással végzett B. Péter, akit csütörtökön fogtak el a helyi kórház urológiáján. Dr. Szijjártó Attila alezredes elmondta, hogy a fiatal lány életét már nem lehetett megmenteni, miután kiderült a rablás. Az elkövetőt a bolti kamera képek alapján azonosították. B. Péter a Kaposvárhoz közeli Sántoson lakott,  a rendőrség szerint érettségi előtt állt, szülei tartották el. 2-3 napja eldöntötte, hogy elköltözik otthonról, de ehhez pénzre volt szüksége, írja a Kapospont. Ezért határozta el, hogy Kaposvárra megy és kirabol egy trafikot. Szerdán délután érkezett városba, egy 30 centiméteres pengehosszúságú kést vett magához, és pólójából maszkot készített. Sokáig kereste a megfelelő boltot, cirkált a városban, de valami - többnyire egy-egy vevő - mindig visszatartotta.

A Fő utcai dohányboltban, közvetlenül az üzlet zárása előtt azonban senki nem akadályozta meg a rablást, ezért B. Péter felszólította az eladólányt, hogy adja oda neki a bevételt, aki ezt meg is tette, majd elkérte tőle az üzlet kulcsait is. Ezután B. Péter öt késszúrással megölte az eladót, majd a villany leoltása után bezárta boltot. Az áldozat a helyi média értesülései szerint nem halt meg azonnal, de mire fény derült a rablásra. már nem lehetett megmenteni. Egyes késszúrások külön-külön is halálosak lettek volna.

A támadó összesen 22 ezer forintot lopott. Nem sejtette, hogy keresik ezért, ment egy kisebb sebészeti beavatkozásra az urológiára, ahol végül elkapták.

B. Péter beismerő vallomást tett, a rendőrség ma kezdeményezi előzetes letartóztatását. A helyi média szerint, ha kiderül, hogy a trafikon lévő védőfólia közrejátszott a rablásban, tehát ha B. Péter nem követjette volna el ilyen könnyen tettét, ha be lehet látni a dohányboltba, azt a rendőrség mindenképp nyilvánosságra hozza majd. (Kapospont)