A balatoni kiskereskedők kinyitnának vasárnap, és fóliát sem szeretnének a trafikokra

Tbg
Egyéb
2015 április 24., 13:20

A balatoni kiskereskedők kapjanak mentességet a vasárnapi zárva tartás alól, ezt a törvénymódosító kérést fogalmazta meg a Somogy Megyei Közgyűlés a pénteki ülésén, illetve azért is lobbiznak, hogy vegyék ki a törvényből a trafikok portáljainak fóliázására vonatkozó részt.

Kéréseiket a parlamentnek juttatjákj el, de addig is azt kérik a kormánytól, utalják jegyzői hatáskörbe a mentesség megállapítását.

Jakó Gergely (Fidesz-KDNP), a közgyűlés elnöke az ülésen arról tájékoztatta a képviselőket, hogy a Megyei Önkormányzatok Országos Szövetsége is megfogalmazta már ezirányú javaslatát a kiemelt üdülőkörzeteknek mentességet kérve, illetve a Balatoni Szövetség is felkarolta az ügyet.

A trafikok fóliatlanításának ügye a kaposvári trafikos fiatal nő meggyilkolása után lett újra aktuális.

A Fidesz, egészen pontosan Lázár János annak idején azért lobbizott a fóliázás mellett, hogy a gyerekek ne lássanak be a dohányterméket, alkoholt, de azóta már fagyit és még ki tudja mit áruló kiskereskedelmi fertőbe. (via MTI)

Kiemelt videóink

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.