Az egy szabadságjogi kérdés, hogy olajban sült ételeket és kólát ehessenek az amerikai gyerekek

jog
2015 április 25., 14:19
comments 114

Tökéletes amerikai történet a Weekben. Texas állam mezőgazdasági főtisztviselője azt sürgeti, hogy minél elő újra lehessen forró olajban kisütött ételeket és cukros üdítőket árusítani az iskolákban. Az ilyesmik 10 éve vannak betiltva az államban, és az utóbbi években a szövetségi kormány is igyekezett átalakítani az iskolai menzákat, hogy minél egészségesebb ételek kapjanak a sulikban a gyerekek, és így kevesebb legyen az Egyesült Államokban komoly problémának számító gyerekkori elhízás.

Persze a republikánus Sid Miller sem azzal érvel, hogy a gyerekeknek jót tesz a kóla meg az olajban sült krumpli, ő azt mondja, hogy ez egy szabadságjogi kérdés. Nem hogy a szövetségi államnak, de még Texas államnak sincsen joga beleszólni, hogy az iskolákban mit lehessen árulni, ezt csak a tankerületek tilthatják meg, a jelenleg helyzetben pedig az állam túlhatalmával elnyomja a helyi döntéshozókat.

Nyáron dől el, hogy az államban visszavonják-e a 10 éves tilalmat.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt