Hé Fidesz, akármerre jöhecc-mehecc, olyan aljas és populista, mint a Jobbik sose lehecc

politika
2015 április 27., 11:14
comments 505

A Jobbik máris reagált a Fidesz idegenellenes fordulatára, és emeli a tétet: most az életfogytiglan alkalmazhatóságának korhatárát szeretnék leszállíttatni, és megint bedobták a halálbüntetés ötletét. Indítványuk szerint már a 18. életévüket betöltött elkövetőkre is lehetne életfogytiglani szabadságvesztést alkalmazni.

Apáti István, a párt alelnöke hétfői sajtótájékoztatóján arról beszélt: fenntartják azt a programpontjukat, miszerint megfelelő szakmai és társadalmi viták után, a vonatkozó nemzetközi szerződések módosítását kezdeményezve meg kellene teremteni annak a lehetőségét, hogy a jogerős ítéletet meghozó bíró az emberölés súlyosabbnak minősülő eseteinél

akár halálbüntetést is kiszabhasson az elkövetőre.

Megjegyezte ugyanakkor, hogy jelenleg életfogytiglant sem kaphatnak egyes elkövetők, mert csak az ítélhető arra, aki az elkövetéskor betöltötte a 20. életévét. Az ellenzéki politikus sajtóhírekre hivatkozva beszélt arról, hogy a kaposvári trafikban gyilkoló férfi még nem volt 20 éves, így akár kevesebb mint 14 év után szabadulhat. Apáti azt indítványozza, hogy a törvényben szereplő 20 éves korhatárt szállítsák le 18-ra, ahogy minden egyéb büntetési tételnél van.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.